Programma Betuwse Open Kersendagen bekend

De data van de Betuwse Open Kersendagen waren al even bekend: zaterdag 6 en zondag 7 juli. Inmiddels is ook het volledige programma voor beide dagen rond. Het wordt twee dagen lang een groot feest in boomgaard d’n Kerkewaerdt. De toegang is gratis op beide dagen.

Kom kersen proeven, een ritje maken met de minitrein door de boomgaard, een wedstrijdje kersenpitspugen houden of bezoek de diverse kraampjes op de markt. En natuurlijk zijn Flipje en de twee Kersenprinsessen aanwezig om met jullie op de foto te gaan. Voor de kinderen is er een speciaal Kinderkersenplein waar ze zich kunnen laten schminken en kunnen springen op het Flipje springkussen. Ook ontbreekt de echte kinderboerderij niet!

Muziekfeest
De Tsjechische Country Sisters, feestduo De D!ikdakkers, volkszanger Ronald Berkt en diverse zangkoren en dweilorkesten zorgen tijdens het weekend voor de muzikale gezelligheid. De Country Sisters en Ronald Berkt treden op beide dagen op. De D!kdakkers zorgen alleen op zondag voor een spetterend optreden. De zangkoren De Zeesterren en De Vrolijke Diva’s treden zaterdag op en Fruitig Geflip(t) op zondag. Klik hier voor het volledige programma.

Pluk ‘m zelf
Ook dit jaar kun je weer je eigen kersen plukken in een aangegeven deel van de boomgaard. De lekkerste kersen zijn immers de kersen die je zelf hebt geplukt! Als je mandje vol zit, wordt deze afgewogen en reken je de kersen af bij de kassa. Dat wordt smullen! Meer weten over de kersenbeleving? Kijk hier.

Openingstijden & Betalen
De markt, rondleidingen en het zelf plukken is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang tot het terrein is gratis op beide dagen. Het eten, drinken en kopen van kersen gaat met munten. Deze kosten €1,25 per stuk en zijn te koop op het terrein. Op de markt kan je alleen contant betalen.

Locatie & Parkeren
De auto kun je parkeren aan de zijkant van de boomgaard. Er is daar een groot weiland, met rijplaten. Verkeersregelaars wijzen je de weg. Er is voldoende ruimte in het weiland, dus graag niet parkeren op de openbare weg! Het parkeren is gratis. Als je in Tiel of Wadenoijen woont, adviseren wij je zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Adres:
Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31, Wadenoijen.
Adres: splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014ME Wadenoijen