Betuwse Appelplukdagen

Betuwse Appelplukdagen 2021

De Betuwse Appelplukdagen worden gehouden in het weekend van 24, 25 en 26 september en het weekend van 1, 2 en 3 oktober 2021. Aart Blom opent zijn boomgaard nog één keer dit jaar voor de echte fruitliefhebbers.

Het succes van ‘Pluk ‘m zelf’ van de Betuwse kersen krijgt een vervolg: bezoekers kunnen nu appels komen plukken in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Aart Blom vertelt: “Bezoekers kunnen in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf appels plukken. Zowel deze als afgelopen zomer hebben wij gemerkt dat daar veel belangstelling voor is. Zelfs nu het kersenseizoen voorbij is, krijgen we via social media nog veel vragen hierover binnen. We willen daar graag aan tegemoet komen. Als het kistje vol zit, worden de appels afgewogen en kan de bezoeker de appels afrekenen in de fruittent.

Leerzaam én lekker
Kom naar de Betuwe en bezoek onze appelboomgaard, pers je eigen appelsap, neem een kijkje in de fruitwinkel en kom alles over het teeltproces te weten. Niet alleen leuk, maar ook actief, informatief en lekker! Heel Nederland, van jong tot oud, is uitgenodigd om appels te komen proeven en plukken. Maak er een leuk dagje uit van!

Jonagold appels
De boomgaard hangt vol met rijpe appels van het ras ‘Jonagold’. Je kunt er appelmoes van maken, appelsap van persen, een heerlijke appeltaart van bakken of zo uit de hand op eten. De prijs voor de zelf geplukte appels bedraagt slechts € 1,00 per kilo. De pluktijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur. Toegang tot de boomgaard en het parkeren is gratis.

Locatie
De boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen ligt ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME in Wadenoijen. Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

Bereikbaarheid

Auto
De boomgaard is goed bereikbaar met de auto. Je kunt de auto parkeren aan de zijkant van de boomgaard. Er is daar een groot weiland. Er is voldoende ruimte in het weiland, dus graag niet parkeren op de openbare weg! Het parkeren in het weiland is gratis.

Fiets
Als je in de buurt van Tiel/Wadenoijen woont, adviseren wij om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er is een aparte strook gereserveerd voor fiesen en e-bikes.

Openbaar vervoer
De boomgaard is met het openbaar vervoer niet direct bereikbaar. De dichtstbijzijnde halte is station Tiel-Passewaaij (trein) en de dorpskern Wadenoijen (Belbus, lijn 243). Van daar uit is het 3 km, respectievelijk 2 km.

Arriva verzorgt het openbaar streekbusvervoer in de Betuwe. De dienstregeling voor de Betuwe en informatie over de Belbus in Tiel vindt u via www.9292ov.nl. Voor al uw vragen over vertrek- en aankomsttijden, haltes, routes en buslijnen van het openbaar vervoer kunt u bellen met OV-Reisinformatie (0900) 92 92 (€ 0,70 per minuut). Of neem contact op met: ARRIVA Klantenservice: (0900) 202 20 22 (€ 0,10 per minuut) of www.arriva.nl.