Zelf kersen plukken

Pluk ‘m zelf

De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die je zelf plukt. Vanaf half juni kun je elke dag (ook in het weekend) in een aangegeven gedeelte van de boomgaard, zelf kersen plukken. Je krijgt een mandje mee en als deze vol zit, kun je afrekenen bij de kassa.

Hoe pluk je kersen?

Hoe gaat het kersen plukken in zijn werk en waar moet je opletten tijdens het kersen plukken? Bekijk snel onderstaande video.

[fluid_wrapper width="686" height="386"][/fluid_wrapper]

Plukinstructie ‘Zelf kersen plukken’

1) Aanmelden

Meld u bij de Kersenwinkel en zeg dat u zelf wilt plukken.  Hier krijgt u een doosje mee waarin de kersen die u gaat plukken, ingelegd kunnen worden. Hier krijgt u ook te horen welk ras/in welke rij u mag plukken in de boomgaard.

2) Kersen plukken

Pak de kersen bij het steeltje vast en wip het steeltje iets omhoog. Het steeltje laat dan los. Kersen altijd plukken met het steeltje i.v.m. de houdbaarheid.

Gooi geen kersen op de grond i.v.m.  hygiëne.

Wees zuinig op onze bomen, niet inklimmen, geen takken afbreken.

3) Wegen en afrekenen

Als u klaar bent met plukken gaat u naar de Sorteerafdeling. Hier worden ze voor u gewogen en verpakt. Alle kersen die u heeft geplukt moet u zelf afnemen tegen de geldende kilo prijs. Nadat u ze afgerekend heeft zijn de kersen van u.

Het plukken dient te gebeuren in doosjes/mandjes van ons. Het is niet toegestaan om te plukken in zelf meegebrachte artikelen, manden of tassen.

Voor de plukdagen en pluktijden kijk op deze website.