Stadspromotie Tiel

Stadspromotie Tiel

Bezoekers aan de stad Tiel kunnen toeristische informatie krijgen. Deze is verkrijgbaar bij:

Cultuurgebouw Zinder
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel

Heeft u een vraag of een opmerking? Stuur dan een e-mail naar:
zinderbalie@cultuurbedrijftiel.nl

Of bel tijdens kantooruren naar 0344 – 63 60 60.
www.uitintiel.nl

Hier kunnen bezoekers terecht met toeristische vragen over Tiel en de regio.
Bent u met de fiets of de auto? U kunt parkeren in de parkeergarage onder het Cultuurgebouw Zinder.

Enkele tips voor een bezoek aan Tiel
Enkele tips voor een bezoek aan Tiel:

  • Tiel heeft een historische binnenstad met bijna 200 winkels. Daarnaast zijn er gezellige cafés, restaurants en terrassen.
  • Op de Markt staat het standbeeld van Flipje, het beeldmerk van Tiel.
  • De Waalkade en de oude stadsmuren bieden een schitterend uitzicht op de Waal, de drukst bevaren rivier van Nederland.
  • In het Flipje & Streekmuseum Tiel is de rijke geschiedenis te zien van Tiels Flipje. Tevens zijn hier Flipje-artikelen, zoals de stripboeken van Flipje en zijn vriendjes, te koop.
  • Het tweede weekend van september staat in het teken van Appelpop, het grootste gratis overdekte popfestival van Nederland. Het derde weekend van september staat in het teken van het Fruitcorso. Op deze dag trekt de stoet van Corsowagens door de stad.
  • Tiel is het vertrekpunt voor prachtige fietsroutes door de Betuwe. In april staan de fruitbomen in bloei, met roze en witte bloesems. In juni en juli zijn er volop kersen te koop in de boomgaarden. Vanuit Tiel zijn ook hele mooie fietstochten te maken langs de Waal, de Linge, de Maas en de Lek. In de zomermaanden zijn diverse extra pontjes in de vaart.
  • Interessant is de stadswandeling, die langs de mooiste plekjes en gebouwen in de binnenstad gaat. Onder meer langs de Zocher-tuinen van het Ambtmanshuis. Voor een stadswandeling met gids kunt u contact opnemen met het Flipje & Jammuseum (0344) 61 44 16 of Cultuurgebouw Zinder (0344) 63 30 30.
  • Andere leuke bezienswaardigheden en gebouwen zijn: de St. Maartenskerk, de hardstenen pomp op de Markt, de Prins Bernhardsluis in het Amsterdam-Rijnkanaal en de Waterpoort bij het Streekmuseum.

Groeten uit Tiel.

Website Uit in Tiel »

Zinder