Betuwse Kers

Betuwse Kersen
De Betuwse kersen zijn overheerlijk. De kersen zijn stevig, sappig en vol van smaak. Stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. Het gematigde klimaat en de voedzame kleibodem van de rivieren de Waal en Linge, zorgen ervoor dat het in de Betuwe uitstekend kersen telen is. Begin juni begint het kersenseizoen en acht weken kun je dan dagelijks genieten van de heerlijkste kersen.

Rassen
Op ons kersenpercelen hebben we vrijwel allemaal relatief nieuwe rassen geplant. Deze vruchten van deze nieuwe rassen met klinkende namen als Burlat, Merchant, Kordia en Regina, zijn duidelijk groter zijn dan de vruchten van de oudere rassen zoals de Vroege Duitse of Varikse Zwarte. De oude rassen hebben vaak een vruchtgewicht van zo’n 6 tot 8 gram. De nieuwe rassen daarentegen zijn in de regel zwaarder dan 9 gram per vrucht. Bij enkele rassen komen zelfs vruchten tot 15 gram voor!. Uiteraard hebben we bij de rassenkeuze ook op de smaak gelet. We hebben gekozen voor lekkere, zoete en vooral stevige kersen die uitnodigen om gegeten te worden.

Proeven?
Kom de lekkerste kersen proeven bij ons in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. De boomgaard ligt ter hoogte van kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. ook bereikbaar vanaf de rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

Of kom langs in de binnenstad van Tiel (op de Hoogeindsestraat, vlakbij het oude postkantoor). Wij staan daar tijdens de kersenperiode met een fruitstalletje.

Verkooppunten »