Kersenbeleving

Kersen beleven voor jong en oud

Tijdens de Betuwse Open Kersendagen gaat het niet alleen om kersen kopen en proeven, maar ook om de hele kersenbeleving. Doe bijvoorbeeld mee met de wedstrijd kersenpitspugen, een van de meest populaire activiteiten van het weekend. ook wordt er op beide dagen een veiling gehouden. De hoogste bieder mag een van onze streekproducten in ontvangst nemen.

Kersensafari

Tijdens de Open Kersendagen kun je met het minitreintje een kijkje nemen in de boomgaard. De rit duurt circa 15-20 minuten en tijdens het rijden wordt er verteld over de boomgaard en de Betuwse kersen. Een ritje kost per persoon 1 munt (€1,25).

Pluk ‘m zelf

De kersenbeleving is pas echt compleet als je zelf kersen hebt geplukt. Tijdens de Open Kersendagen kun je daarom in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf kersen plukken. Als je mandje vol zit, worden de kersen afgewogen en reken je de deze af bij de kassa. Dat wordt smullen!

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen aan alles meedoen, maar er zijn ook een aantal activiteiten speciaal voor hen. Zo is er een Kinderkersenplein waar je je kunt laten schminken, manden kunt vlechten of kunt springen op het Flipje springkussen. Ook is er een kinderboerderij met echte dieren!

Kersen Express