Weerman Piet Paulusma bezoekt Open Kersendagen

De meest bekende weerman van Nederland, Piet Paulusma, bezoekt op zaterdag 7 juli a.s. de Open Kersendagen. Vanuit de kersenboomgaard D’n Kerwewaerdt zal hij ‘live’ verslag doen van de weersverwachting.

In de middag zullen er door SBS6 TV-opnames gemaakt worden van de Open Kersendagen. Aan het eind van de middag, tussen 17.00 en 18.00 uur, komen de laatste weergegevens binnen, waarna Piet Paulusma het weerbericht terplekke opneemt in de kersenboomgaard.

Piet Paulusma vindt het altijd fijn als er een grote groep mensen rondom hem heen wordt verzameld. Een extra reden om naar de Open Kersendagen te komen, want grote kans dat je dan ´s avond op televisie te zien bent, na Hart van Nederland, omstreeks 23.00 uur.

Over Piet Paulusma

Dagelijks presenteert Piet Paulusma voor SBS6 het weer op diverse locaties. Met meer dan 20 jaar uitzenden is hij inmiddels Nederlands bekendste weerman en erg geliefd onder zijn trouwe kijkers. Dit zijn er gemiddeld meer dan een miljoen (!) per dag.

Bezoek de Open Kersendagen; nu met muziekfeest op zaterdagavond

Na het succes van de vorige edities, wordt het kersenseizoen ook dit jaar weer opgeluisterd met de Open Kersendagen in boomgaard D’n Kerkewaerdt. Dit vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard en zijn er vele activiteiten. Kom kersenpit spugen, kersen proeven, een kijkje nemen in de boomgaard, een ritje met de minitrein of breng een bezoekje aan de diverse kraampjes. Ook aan de kids is gedacht met een Kinderkersenplein met o.a. een schminker, een springkussen en een kinderboerderij, met echte dieren. Uiteraard zijn ook Flipje en de Kersenprinses aanwezig.

Nieuw: Pluk ‘m zelf

De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die jezelf plukt. Elk weekend, en dus ook tijdens de Open Kersendagen,  kun je in een aangegeven gedeelte van de boomgaard, zelf kersen plukken. Als je mandje  vol zit, worden deze afgewogen en rekening je de kersen af bij de kassa. Dat wordt smullen!

Muziekfeest

De volkszanger Frans Duijts, de Volendamse zangeres Monique Smit, zanger Ronald Berkt en diverse zangkoren zorgen tijdens het weekend voor de muzikale gezelligheid, met op de zaterdagavond een heus muziekfeest. Het gehele programma op de zaterdag en de zondag  is te lezen op de website www.betuwekers.nl.

De Open Kersendagen beginnen op beide dagen om 11.00 uur en is op zaterdagavond afgelopen om 24.00 uur en zondagavond om 20.00 uur.Toegang voor de Open Kersendagen is op beide dagen gratis. Ook het parkeren is gratis.

Locatie

Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014ME Wadenoijen

Foto: Wessel de Groot