‘Pluk ‘m zelf ‘ Betuws appelseizoen van start

De Betuwse Appelplukdagen zijn van start! In het weekend van 25, 26 en 27 september kwamen bezoekers appels komen plukken in de boomgaard. Dit kan aankomend weekend, 2, 3 en 4 oktober opnieuw!

Fruitteler Aart Blom vertelt: “Bezoekers kunnen in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf appels plukken. Via Social Media kregen we hier veel vragen over binnen. We geven daar graag een vervolg aan. Als het kistje vol zit, worden de appels afgewogen en kan de bezoeker de appels afrekenen bij de kassa. Uiteraard wordt gezorgd voor voldoende ruimte tussen de plukkers en er is een duidelijke looproute in verband met de coronamaatregelen.”

Hollandse gezelligheid

Aart vervolgt: “In de weekenden zorgen wij voor Oma’s eigen gemaakte erwtensoep en voor een muzikale noot in de boomgaard. Zo kwamen zaterdagmiddag 26 en zondagmiddag 27 september de straatmuzikanten De Nijlpaarden optreden. Op zaterdagmiddag 3 oktober komt Het Betuws HouthakkersCollectief het publiek vermaken. Deze gelege

nheidsband treedt op in een passend houthakkers-outfit.

Fruitbeleving in Rivierenland

Jan de Boer: “Mooi om te zien dat deze vorm van fruitbeleving nu al veel bezoekers trekt. Met name van buiten de regio, zoals de Randstad. Op deze manier kunnen toeristen kennis maken met wat wij als regio te bieden hebben. Wij zijn van oudsher een fruitregio en nu kan men het ook echt beleven en zien waar het fruit vandaan komt.”

Streeckerij de Betuwe

Bij de opening van het ‘pluk ‘m zelf seizoen werd ook gesproken over het fruitbelevingsconcept ‘Streeckerij de Betuwe’, dat qua locatie staat gepland nabij de boomgaard in Wadenoijen. Dat moet een dagattractie worden waar veel toeristen naar toe gaan komen om te beleven wat de regio te bieden heeft.

Voor een haalbaarheidsonderzoek naar de realisatie van de Streeckerij de Betuwe is in 2019 een bijdrage verstrekt uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland. Met deze bijdrage uit dit fonds stimuleert FruitDelta Rivierenland vernieuwende plannen die de regio versterken.

Jonagold appels

De boomgaard hangt vol met rijpe appels van het ras ‘Jonagold’. Je kunt er appelmoes van maken, appelsap van persen, een heerlijke appeltaart van bakken of zo uit de hand op eten. De prijs voor de zelf geplukte appels bedraagt slechts € 1,00 per kilo. De pluktijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur. Toegang tot de boomgaard en het parkeren is gratis.