Ze zijn er weer: de eerste Betuwse kersen!

Vrijdag 5 juni 2020, werd het eerste kistje Betuwse kersen door kersenteler Aart Blom overhandigd aan Hans Beenakker, burgemeester van Tiel, Fruitstad aan de Waal. Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, gaf hij het officiële startschot voor een nieuw kersenseizoen. De overhandiging vond plaats in Boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Een mooie aftrap van het Betuwse kersenseizoen, die veel belovend is voor de aankomende twee maanden. Aart Blom: “De nachtvorst in april heeft de kersentelers in de Betuwe slapeloze nachten bezorgd. Ook in mijn boomgaarden was dit het geval, maar achteraf lijkt het allemaal mee te vallen.” Aart vervolgt: “Zoals het er nu naar uitziet heeft de nachtvorst weinig schade aangericht in de Betuwe. Wel zullen de kersen ca. 20% minder in aantal zijn, maar daardoor zullen ze groter en dikker worden. Dat levert mooiere en lekkere kersen op, zo is mijn inschatting. Ik verwacht een goed kersenseizoen.”

Kersen uit het land van Flipje naar Nederlandse supermarkten

In de derde week van juni gaan de Betuwse kersen het hele land in. Om de regio én het Betuwse streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen, worden de kersen de aankomende weken gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet, Deka Markt en Dirk van den Broek. De promotie wordt ondersteund met een aantal leuke prijzen, zoals een vijftal gratis hotelarrangementen bij Van der Valk Hotel Tiel. Ook als kersen worden gekocht in de kersenwinkel of de drive-in maakt men kans op één van de prijzen.Prijswinnaars worden via dit hotelarrangement verwelkomd in de Betuwe en kunnen de streek beter leren kennen.

Pluk ‘m zelf

Vanaf deze week kunnen bezoekers ook in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf kersen plukken. Vorig jaar was daar zeer veel belangstelling. Ook nu al krijgen we vai social media al veel vragen hierover binnen.. Als de hoender vol zit, worden de kersen afgewogen en kan de bezoeker de kersen afrekenen bij de kassa. Uiteraard wordt gezorgd voor voldoende ruimte tussen de plukkers en er is een duidelijke looproute in verband met de coronamaatregelen.

Nieuw: Kersen Drive in

Mensen die weinig tijd hebben of liever de drukte mijden, kunnen gebruik maken van de Kersen Drive-in. Zij kunnen met de auto door de drive-in rijden, kersen bestellen, kopen en hun reis weer vervolgen.

Samenwerking Blom Fruitpartners en Flipje & Streekmuseum Tiel

Er was al een samenwerking tussen Blom Fruitpartners en het Flipje & Streekmuseum en deze zal worden uitgebreid. Het beeldmerk Flipje zal niet alleen voor kersen uit de Betuwe worden ingezet, maar ook voor ander fruit dat in de Betuwe wordt geteeld. Flipje is en blijft namelijk een geweldige ambassadeur voor Tiel en het Betuws fruit. Een nieuwe overeenkomst voor vier jaar werd ondertekend om de promotie van Flipje en het streekproduct méér landelijk bekendheid te geven. Tevens werd afgesproken om over en weer bezoekers naar elkaar te verwijzen, zodat bezoek aan de Betuwe een leuk dagje uit kan zijn voor toeristen uit het hele land.