Stad Tiel mediapartner Betuwse Kersendagen

Direct aan de afslag Wadenoijen vanaf de A15 bevindt zich de boomgaard van kersenteler Aart Blom. De bloesem is in de boomgaard over haar hoogtepunt heen en het is nu afwachten hoe de kersen zich zullen ‘zetten’. Maar met de bloesem begint ook de voorbereiding op de Open Kersendagen in Boomgaard d’n Kerkewaerdt te kriebelen. De derde editie van dit feest staat gepland op zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018. BDU Media is daarbij mediapartner en houdt alle kersenliefhebbers op de hoogte over het wel en wee in de kersenboomgaard.

Op 7 en 8 juli is het groot feest in de boomgaard met bijvoorbeeld kersenpit spugen, kersen proeven, wandelen tussen de kersenbomen of de diverse kraampjes bezoeken. Er is een Kinderkersenplein met onder andere een schminker en springkussen. De Volendamse zangeres Monique Smit en diverse zangkoren zorgen voor de muzikale gezelligheid. En natuurlijk zijn Flipje en de Kersenprinses aanwezig tijdens deze dagen.

De Betuwse kers en Tielse Flipje vormen een twee-eenheid die veel herkenning en in binnen- en buitenland oproept. Na het rooien van vele Betuwse hoogstamboomgaarden was het even stil rond de Betuwse kers. Maar na de ontwikkeling van nieuwe rassen, lagere bomen en vooral ook smakelijke zoetere kersen is de opmars niet meer te stuiten. De kers wordt weer gewaardeerd, vooral als deze uit de Betuwe komt. Dat alleen al is meer dan een feestje waard.

Op de foto: kersenteler Aart Blom en Erik van Dijk van De Stad Tiel/BDU Media, te midden van de bloesem in de kersenboomgaard.

Publicatie: 25 april 2018