Zelfgemaakte kersencompote

Zelfgemaakte kersencompote
Bereidingstijd 30 minuten 

Benodigdheden

  • 500 g verse kersen met pit
  • 45 g witte basterdsuiker
  • 1 à 2 el aardappelzetmeel of maizena

Verder nodig

  • kersenontpitter
  • zeef

Bereidingswijze

Stap 1: Ontpit de kersen.

Stap 2: Doe de kersen samen met de suiker in een kookpan en verwarm totdat het kersensap vrijkomt.

Stap 3: Gooi de kersen in een zeef en vang het kersensap op. Doe het kersensap terug in de kookpan en voeg al kloppend een eetlepel aardappelzetmeel toe. Verwarm al kloppend totdat het mengsel begint te binden. Het kersensap moet dik vloeibaar worden. Voeg indien nodig opnieuw een eetlepel aardappelzetmeel toe, net zolang totdat het sap de juiste dikte heeft.

Stap 4: Voeg de kersen toe aan het gebonden kersensap en roer door elkaar.

Stap 5: Schenk de kersencompote in een schaal en dek af met een stukje vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat de kersencompote afkoelen en bewaar daarna in de koelkast.

Dit recept is afkomstig van Keukenliefde. Meer weten? Kijk op www.keukenliefde.nl