Kersencake met Nutella swirl

Kersencake met Nutella swirl
Bereidingstijd 60 minuten 

Benodigdheden

  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 250 g ontpitte kersen, uitgelekt, vers of uit een pot
  • 2 el Nutella

Verder nodig

  • Grote cakevorm
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Spatel

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in.

Stap 2: Doe de suiker en boter in een grote kom en klop met de mixer tot een luchtige crème.

Stap 3: Breek de eieren boven een kom en voeg, al kloppend, één voor één de eieren toe aan de botercrème. Voeg steeds pas het volgende ei toe, als de vorige is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel beetje bij beetje door het beslag.

Stap 4: Leg de kersen op een stuk keukenpapier en dep ze goed droog. Spatel de kersen voorzichtig door het cakebeslag en schep het beslag in de cakevorm. Verdeel ongeveer 2 flinke eetlepels Nutella over het beslag en roer met een vork door het beslag.

Stap 5: Niet te lang roeren, anders krijg je bruin beslag en zie je de Nutella swirl niet meer! Bak de cake 55 minuten in de oven, zonder tussentijds de ovendeur te openen, anders zakt de cake in.

Stap 6: Haal de cake uit de oven en laat hem verder afkoelen.

Serveer de cake op een mooie schaal en serveer eventueel met een dot lobbig geklopte slagroom – of gebruik een spuitbus slagroom als je net als ik geen seconde langer kunt wachten – en bestrooi met wat cacaopoeder.

Dit recept is afkomstig van Keukenliefde. Meer weten? Kijk op www.keukenliefde.nl