Kersen Kokos Cake

Kersen Kokos Cake
Bereidingstijd 60 minuten 

Benodigdheden

  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur (zacht maar net niet gesmolten) + klontje extra om bakvorm in te vetten
  • 3 (m) eieren, op kamertemperatuur
  • 150 g bloem
  • 20 g fijngeraspte kokos + 2 el extra om te bestrooien
  • 5 g bakpoeder (je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem, dan mag je het bakpoeder weglaten)
  • Snufje zout
  • Scheutje (stroh)rum (laat achterwege of gebruik vanille-extract als je geen rum wilt gebruiken)
  • 15 verse kersen, gewassen en ontpit

 

Verder nodig

  • Brownie bakvorm (die van mij was 31 x 19,5 cm)
  • Elektrische handmixer
  • Bakspatel
  • Fijne zeef

Bereidingswijze

Stap 1: Vet de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met bakpapier. Verwarm de oven (onder- en bovenwarmte) voor op 160 graden.

Stap 2: Doe de kristalsuiker en roomboter in een ruime kom en mix tot een zacht en romig mengsel. Dit duurt zeker 5 minuten. Voeg een voor een de eieren toe en klop op hoge stand tot de eieren volledig zijn opgenomen, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen.

Stap 3: Roer in een kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar. Zeef het bloemmengsel boven de kom en spatel om en om met de 20 gram kokosrasp door het beslag. Spatel tot slot de rum door het beslag.

Stap 4: Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de kersen in rijen over het beslag, je hoeft ze niet in het beslag te drukken want de cake gaat straks rijzen en dan verdwijnen ze vanzelf in de cake.

Stap 5: Bak circa 35 minuten in het midden van de oven, of tot hij goudbruin is. Bestrooi de cake voor serveren met de extra kokos en snijd in kleine blokjes.

Dit recept is afkomstig van Keukenliefde. Meer weten? Kijk op www.keukenliefde.nl