Clafoutis

Clafoutis
Bereidingstijd 60 minuten 

Benodigdheden

  • 350 g kersen
  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract, of het merg van 1 vanillestokje
  • 80 g rietsuiker + 1 el extra
  • 150 g bloem
  • 4 eieren

Verder nodig

  • Ronde ovenschaal
  • Kersenontpitter

Bereidingswijze

Stap 1: Ontpit de kersen en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2: Klop de melk, slagroom, vanille-extract, 80 g suiker, bloem en eieren in een kom door elkaar. Vet de vorm in met boter en bestrooi met 1 el suiker. Verdeel de kersen erover, gevolgd door het beslag.

Stap 3: Bak de clafoutis in circa 1 uur goudbruin en gaar. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.

Serveer hem bij voorkeur lauwwarm als nagerecht, eventueel met een mooie bol vanille-ijs. En dan: genieten maar!

Dit recept is afkomstig van Keukenliefde. Meer weten? Kijk op www.keukenliefde.nl