Kersen eten wordt een dagje uit in Wadenoijen

In de Gelderlander staat een mooi Premiumartikel over boomgaard d’n Kerkewaerdt. Lees hier het begin en klik voor het hele artikel onderaan de pagina op de link.

Het kersenseizoen begint weer en bij menige Betuwse boomgaard wappert het rood-wit-blauw al boven het bord ‘kersen eten’. Ook bij D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen, het bedrijf van Aart Blom. 

In zijn aanprijzing verheft hij het plukken en eten zelfs tot een ‘beleving’, wat hem vorig jaar zo’n 50.000 bezoekers opleverde. Uitbreiding zit er aan te komen.

Wie het nostalgische beeld voor ogen heeft van een lommerrijke boomgaard waarin je -zittend op een kleedje in het gras- versgeplukte kersen eet, komt bedrogen uit. De boomgaard van Aart Blom in Wadenoijen is er eentje van deze tijd: 4 hectare wit tentdoek waaronder strak gesnoeide rijen laagstammen garant staan voor perfecte vruchten, niet geplaagd door vraatzuchtige vogels en regenbuien.

Kolossale tweelingkersen op een sokkel

Bordjes bij de entree wijzen onder meer naar de parking, de streekproductenshop, het terras, de drive-in, het bijenhotel en de kinderboerderij. Kolossale tweelingkersen op een sokkel verwijzen naar de kernactiviteit van het bedrijf: de teelt en verkoop van de boomvruchten.

Samen met echtgenote Jolanda en een kleine 30 medewerkers draait hij hier tien weken per jaar overuren om het de gasten -die veelal in touringcarbussen arriveren- naar de zin te maken. En met succes. Zelfs grote groepen Chinezen ontdekten het vorige seizoen de attractie aan de A15. Maar dit jaar kan het door de coronacrisis heel anders uitpakken.

Lees hier het hele artikel

Bron: De Gelderlander