Kerkewaerdt

Boomgaard d’n Kerkewaerdt
Onze boomgaard vind je in Wadenoijen (nabij Tiel) en heeft de prachtige naam d’n Kerkewaerdt. We willen onze bezoekers graag laten genieten van onze boomgaard en natuurlijk van de heerlijke kersen uit deze boomgaard. Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om het kersengevoel in onze boomgaard te komen beleven. Loop gerust eens door de boomgaard en kijk hoe de kersen groeien en rijpen. Wij zijn graag bereid om je alles over de kersenteelt te vertellen.

Tijdens de kersenpluk (begin juni tot de eind juli) staan er diverse picknicktafels in de kersenboomgaard. Ga gerust even zitten, geniet van onze kersen en beleef het kersengevoel…….

Rassen
Op ons kersenpercelen hebben we vrijwel allemaal relatief nieuwe rassen geplant. Deze vruchten van deze nieuwe rassen met klinkende namen als Burlat, Merchant, Kordia en Regina, zijn duidelijk groter zijn dan de vruchten van de oudere rassen zoals de Vroege Duitse of Varikse Zwarte. De oude rassen hebben vaak een vruchtgewicht van zo’n 6 tot 8 gram. De nieuwe rassen daarentegen zijn in de regel zwaarder dan 9 gram per vrucht. Bij enkele rassen komen zelfs vruchten tot 15 gram voor!. Uiteraard hebben we bij de rassenkeuze ook op de smaak gelet. We hebben gekozen voor lekkere, zoete en vooral stevige kersen die uitnodigen om gegeten te worden.

Proeven?
Kom de lekkerste kersen proeven bij ons in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. De boomgaard ligt ter hoogte van kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. ook bereikbaar vanaf de rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

 

boomgaard d'n Kerkewaerdt