Jubileumeditie Betuwse Open Kersendagen wordt verplaatst naar 2021

Dit jaar zouden op zaterdag 4 en zondag 5 juli de Betuwse Open Kersdagen worden gehouden in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (vlakbij Tiel, Fruitstad). Dit jaar had een jubileumeditie moeten worden, want het kersenevenement is alweer toe aan de vijfde editie.  Vanwege het coronavirus is het evenement nu verplaatst naar 2021.

De Kersenwinkel zal tijdens het kersenseizoen (begin juni t/m half augustus) wel haar deuren openen. Dat komt goed uit want er wordt een goed kersenseizoen verwacht. Al heeft de nachtvorst in april de kersentelers in de Betuwe wel slapeloze nachten bezorgd. Ook bij Aart Blom van Betuwe Kers, maar tot nu toe lijkt het allemaal mee te vallen.

“Het heeft een paar nachten licht gevroren, maar er is weinig schade”, vertelt Blom. “We hebben tijdig gezorgd voor overkapping. Wel zullen de kersen iets minder in aantal zijn, maar daardoor zullen ze groter en dikker worden. Dat levert mooiere en lekkere kersen op, zo is mijn inschatting. De eerste kersen van de koude grond zullen er begin juni zijn. Ik verwacht een goed kersenseizoen.”