Betuwe Kers

Welkom op de website van de Betuwe Kers. Hier vindt u alle informatie over de allerlekkerste kersen uit de Betuwe én het kersenevenement van het jaar: de Betuwse Open Kersendagen. Daarnaast houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en vindt u hier kersenweetjes, -recepten en -gedichten.

Wij zijn lid van telersvereniging Best of Four 

Betuwe Kers (onderdeel van Fruitpartners Blom) is aangesloten bij de GMO erkende telersvereniging Best of Four u.a.. Coöperatieve Telersvereniging Best of Four biedt handelshuizen in binnen- en buitenland een breed en kwalitatief assortiment fruit, glas- en vollegrondsgroenten. Door het samenvoegen van het productaanbod van ruim 180 telers kan zij vrijwel iedere marktvraag invullen. Hiermee creëert Best of Four voor alle aangesloten telers een sterke verkooppositie.

Verkoop via Best of Four

De verkoop vindt plaats door telersvereniging Best of Four. Best of Four maakt de afspraken tussen de kopers en telers. Hierbij worden de logistieke lijnen zo kort mogelijk gehouden. Zo kunnen kopers het product rechtstreeks afhalen van onze locatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Best of Four.

 

Kraamhouders opgelet: nog enkele plaatsen beschikbaar tijdens Open Kersendagen 2019

Hebt u interesse in een kraam tijdens de Open Kersendagen op zaterdag 6 en zondag 7 juli a.s.? De Open Kersendagen zijn erg gewild onder kraamhouders. De aankomende editie verwachten we 10.000 bezoekers in een weekend. Ideaal om uw producten of lekkernijen te verkopen aan een groot publiek. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Voor een kraam kunt u contact opnemen met de organisatie. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor het huren van de kraam. Stuur een email naar markt@betuwekers.nl

Direct aanmelden kan ook: Aanmeldformulier »

Open kersendagen Markt

Open Kersendagen op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019

Waar kun je het lekkerste kersen eten? In de boomgaard natuurlijk! We willen je graag laten genieten van onze boomgaard en natuurlijk van de heerlijke kersen uit de boomgaard D’n Kerkewaerdt. Daar vind je nog echte Betuwse kersen. Je bent dan ook van harte welkom om het kersengevoel in onze boomgaard te komen beleven. Loop gerust eens door de boomgaard en kijk hoe de kersen groeien en rijpen. Kom naar de Open Kersendagen op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 en we vertellen je alles over de kersenteelt.

Muziekfeest

Diverse bekende artiesten en zangkoren zorgen tijdens het weekend voor muzikale gezelligheid.  De Country Sisters treden zaterdag en zondag op, evenals zanger Roland Berkt. De Dikdakkers maken op zondag er een groot feest van.

Tijdens het kersenfeest zijn natuurlijk Flipje en de Kersenprinses aanwezig. Wat is er leuker om samen met hen op de foto te gaan?

Onze boomgaard vind je in Wadenoijen (nabij Tiel) en heeft de prachtige naam d’n Kerkewaerdt.  De boomgaard ligt ter hoogte van kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. ook bereikbaar vanaf de rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

Lees meer »

Betuwse Open Kersendagen

De kersenkraam is weer open

Fruitkraam d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen heeft de kersenkraam weer geopend  op 17 mei. Naast Spaanse kersen zijn er ook echte Betuwse kersen te koop. Deze komen op dit moment nog wel uit de kas. Begin juni worden de eerste kersen van de koude grond verwacht. Nog even wachten dus…

Boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijenbevindt zich (ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

De kersen uit de Betuwe zijn er weer

Fietsarrangement bij Van der Valk Hotel Tiel

Combineer uw bezoek aan de Open Kersendagen met een fietsarrangement bij Van der Valk Hotel Tiel. Fiets langs fruitboomgaarden, de grote rivieren, groene weilanden, dijkjes en pittoreske dorpjes. Uw fiets kunt u plaatsen in de afsluitbare fietsenstalling. Heeft u een elektrische fiets? Het hotel beschikt over gratis oplaadpunten. Na uw fietstocht kunt u genieten van een heerlijk driegangen keuzediner. De volgende dag kunt u aanschuiven bij een uitgebreid ontbijtbuffet. Hotelgasten mogen gratis gebruik maken van het verwarmde zwembad, fitness en het casino. Vanaf 119,50 euro per persoon.

Meer informatie of reserveren »

Fietsarrangement Van der Valk Tiel

Nieuws

Betuwse kersen krijgen kleur

Goed nieuws: de Betuwse kersen van de koude grond beginnen langzaam te kleuren! De meeste kersen zijn nog groen, maar op de bovenste is deze week een lichtrode blos verschenen. Ze moeten nog even rijpen, dus het duurt nog zo’n twee weken voordat ze verkrijgbaar zijn. Dan kunt u ze onder andere proeven en kopen […]

De kersenkraam is weer open

De eerste kersen zijn gespot, de eerste kersenkraam is open. Fruitkraam d’n Kerkewaerdt nabij de A15-afslag Wadenoijen heeft de kersenshop weer helemaal up-to-date en de verkoop gestart. Eigenaar Aart Blom opende ‘gewoon’ de deuren en vijf minuten later werd de eerste kersenkoper al gespot. Op dit moment kan de koper kiezen uit Early Rivers, een […]

Betuwse Openkersendagen 2019

Betuwse Open Kersendagen 2019
Ronald Berkt Open Kersendagen
Open Kersendagen Wadenoijen
Piet Paulusma
De Zeesterren
Kersen Express
kersenboomgaard
Open Kersendagen
Open Kersendagen markt
Open Kersendagen

Sfeerimpressie Open Kersendagen 

[fluid_wrapper width="686" height="386"][/fluid_wrapper]

Waarom de Betuwse kersen zo heerlijk zijn? Bekijk de video!

[fluid_wrapper width="686" height="386"][/fluid_wrapper]

Like ons op Facebook

Volg ons op Twitter

mei 23, 2019 at 5:00pm
Je moet goed kijken, maar de Betuwse kersen krijgen langzaam kleur! Nog even geduld, dan zijn ze ongeveer twee weken verkrijgbaar. https://t.co/jLqDfHWSNy #Betuwekers #kersen #TielFruitstad #Flipje #Betuwe #zomerfruit

Aanmelden Nieuwsbrief Betuwe Kers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, weetjes, recepten en actie’s rondom de Betuwe Kers.