Upside down kersencake

Upside down kersencake
Bereidingstijd 60 minuten

Benodigdheden

  • overschaal
  • 300 gr kersen
  • 150 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels appel/perenstroop

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Was de kersen, verwijder steeltjes en pitten. Roer in een kom de boter met de suiker tot een witte massa. Voeg al roerend één voor éen de eieren toe. Spatel het bakmeel door het beslag. Schenk de appel/perenstroop over de bodem van de ingevette ovenschaal en verdeel de ontpitte kersen erover. Verdeel het beslag over de kersen.

Stap 3: Bak de upside down cake ca. 45 minuten middenin de voorverwarmde oven.

Stap 4: Laat de cake ca. 10 minuten rusten en stort hem op een schaal, zodat de kersen bovenop de cake liggen.

Deze recepten zijn afkomstig uit het receptenboek Betuwse Beloften.
Meer weten? Kijk op www.betuwsebeloften.nl