Toetje met kersen en witte chocolade

Toetje met kersen en witte chocolade
Bereidingstijd 30 minuten 

Benodigdheden

  • 8 Bastogne-koekjes
  • 25 g ongzouten roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 à 2 el poedersuiker
  • 80 g witte chocolade, in kleine stukjes gebroken + stukje extra om te raspen voor garnering
  • 100 g verse roomkaas (bijv. Monchou)
  • 16 verse kersen

Verder nodig

  • 4 (niet te grote) glaasjes
  • Keukenmachine met hakmes
  • Elektrische mixer met gardes
  • Bakspatel
  • Kersenontpitter

Bereidingswijze

Stap 1: Maal de bastognekoek fijn in de keukenmachine met hakmes. Smelt de boter in een pan op het vuur of afgedekt in de magnetron. Roer de gesmolten boter door het koekkruim. Verdeel het koekkruim over de bodem van de vier glaasjes.

Stap 2: Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

Stap 3: Smelt de witte chocolade au bain-marie of afgedekt in de magnetron.

Stap 4: Klop de roomkaas luchtig. Klop al roerend de witte chocolade door de roomkaas. Spatel de roomkaas door de slagroom. Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt, anders kun je naar eigen smaak de poedersuiker toevoegen.

Stap 5: Verdeel het roomkaasmengsel over de vier glaasjes, dit kan met een lepel of met behulp van een spuitzak. Zet de glaasjes afgedekt 10 minuten in de koelkast (langer mag ook) om op te stijven.

Stap 6: Was de kersen. Ontpit en halveer ze. Verdeel vlak voor serveren de kersen over de glaasjes. Garneer met wittechocoladerasp.

Dit recept is afkomstig van Keukenliefde. Meer weten? Kijk op www.keukenliefde.nl