Salade met kip en kersen

Salade met kip en kersen
Bereidingstijd 30 minuten – Voor 2 personen

Benodigdheden

  • 200 à 250 gr kipfilet
  • 2 eetlepels olie (arachide- of zonnebloemolie)
  • 25 gr boter
  • 50 gr gemengde groene slasoorten
  • 2 bleekselderijstengels
  • 1 friszure appel
  • 2 theelepels limoen- of citroensap
  • 1½ eetelepel mayonaise
  • 1½ eetlepel Bulgaarse yoghurt
  • zwarte peper uit de molen
  • 100 à 150 gr rijpe kersen

Bereidingswijze

Stap 1: Verhit een wok en laat de olie er even door walsen.

Stap 2: Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Bak het kippenvlees onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg daarna de boter toe en temper de warmtebron. Strooi wat zout en peper over het kippenvlees en laat alles nog 3 tot 5 minuten zachtjes sudderen. Laat het kippenvlees op een zeef of in een vergiet uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen.

Stap 3: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Sprenkel limoen- of citroensap over de appelblokjes. Schep alles enkele malen om.

Stap 4: Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine blokjes. Scheur de sla in kleine reepjes. Schep in een kom de helft van de groene sla, bleekselderij en appel luchtig door elkaar.

Stap 5: Roer een gladde saus van mayonaise en yoghurt. Voeg naar smaak zout en peper toe. Was de kersen en ontdoe de kersen van steel en pitten. Snijd de kersen doormidden.

Stap 6: Schep de saus samen met het koude kippenvlees door de inhoud van de kom met de sla. Strooi er vlak voor het opdienen de kersen over. Schep de salade hierna slechts eenmaal om. Geef er sneetjes licht geroosterd witbrood bij.

Opmerking
De yoghurt kan eventueel worden vervangen door zure room of crème fraîche.

Deze recepten zijn afkomstig uit het receptenboek Betuwse Beloften.
Meer weten? Kijk op www.betuwsebeloften.nl