Kersenflappen

Kersenflappen
Bereidingstijd 20-30 minuten

Benodigdheden

  • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 600 gr kersen
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 dl water
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2: Bladerdeegplakjes ontdooien en maak ondertussen de vulling.

Stap 3: Was de kersen, verwijder steeltjes en pitten. Doe de kersen met de basterdsuiker en het water in een pan. Kook de kersen op een halfhoog vuur een paar minuutjes tot de suiker is opgelost. Kook de kersen niet te veel tot moes.

Stap 4: Vet de bakplaat in met boter. Leg op elk plakje bladerdeeg wat kersen en vouw hem schuin dicht als een appelflap.

Stap 5: Leg de flapjes op de bakplaat, bestrijk ze met los geklopt ei, strooi er kristalsuiker over.

Stap 6: Bak de flappen 20 à 25 minuten.

Deze recepten zijn afkomstig uit het receptenboek Betuwse Beloften.
Meer weten? Kijk op www.betuwsebeloften.nl