Kersen-cheesecake

Kersen-cheesecake
Bereidingstijd 30-60 minuten

Benodigdheden

  • springvorm (ø 22 cm )
  • keukenmachine
  • 125 gr cruesli
  • 125 gr maria-biscuits
  • 125 gr zachte boter
  • 400 gr zachte verse roomkaas
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 gr suiker
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 600 gr kersen
  • 4 gelatineblaadjes
  • 200 ml rode bessensap
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 2: Maal de cruesli en koekjes in een keukenmachine fijn. Voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is. Doe het deeg in de ingevette springvorm en druk dit goed aan tot een vlakke bodem.

Stap 3: Bak de taartbodem 12 minuten voor in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verlaag de temperatuur dan naar 150 °C.

Stap 4: Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraîche, suiker, citroenrasp en -sap. Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem. Plaats de taart terug in de oven en bak in 55 minuten goudbruin en gaar. Was de kersen, verwijder steeltjes en pitten. Vang vrijkomend sap in een kom apart op. Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur.

Stap 5: Leg de kersen op de taart.

Stap 6: Week de gelatineblaadjes 5 à 10 minuten in ruim koud water.

Stap 7: Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanille­suiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen.

Stap 8: Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de taart in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld.

Deze recepten zijn afkomstig uit het receptenboek Betuwse Beloften.
Meer weten? Kijk op www.betuwsebeloften.nl