Nieuw concept Streeckerij de Betuwe valt goed in de smaak

Het plan voor een streekbelevingspark in de Betuwe krijgt steeds meer vorm. Diverse ondernemers en bestuurders uit de regio laten weten dit initiatief van harte te ondersteunen. Zij willen ook meedenken over de toekomstige inrichting van het park.

 De ambitie is om met een nieuw streekbelevingspark het streektoerisme te bevorderen en de regio ‘op de kaart te zetten’ in toeristisch Nederland. Maar ook toeristen uit Duitsland en Aziatische landen tonen interesse. Richard de Bruin (directeur RBT Rivierenland): “Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen kan een belangrijke hotspot worden. De Open Kersendagen trokken vorige maand al ongeveer 10.000 bezoekers naar de Betuwe. Bijna twee keer zoveel als vorig jaar. De kersenboomgaard is daarnaast een van de plekken waar dit jaar enkele bussen vol met Aziatische toeristen arriveerden die in de boomgaard hun eigen mandjes met kersen plukten. Je ziet dat eigenlijk het streekproductentoerisme in de lift zit.”

Nieuwe kansen
Aart Blom, kersenteler en eigenaar van de kersenboomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen, ziet veel nieuwe kansen. “De streekproducten van de Betuwe, waaronder het fruit dat ter plaatse geteeld wordt, staat centraal. Dagrecreatie, retail, gastronomie en activiteiten over dit onderwerp worden daarbij gecombineerd tot een beleving voor de hele familie. Zo willen we ook weer jam gaan maken, zoals dit vroeger ging bij jamfabriek de Betuwe. Proeven, plukken, beleven: het park wordt een prachtig dagje uit voor jong en oud.”

René van IJzendoorn (marketingadviseur) vervolgt: “Met Streeckerij de Betuwe ontstaat er eindelijk een plek waar al het moois wat de Betuwe te bieden heeft, samen komt op één locatie. Nu zijn al deze activiteiten en wetenswaardigheden versnipperd over de hele Betuwe. Toeristen zien door de bomen het bos niet meer. Met het park worden we ook voor busorganisaties interessant en kunnen we hen een mooi dagvullend programma bieden.”

Website
Ook andere ondernemers en bestuurders zijn enthousiast over het fruitbelevingspark. Dit valt te lezen op de nieuwe website van Streeckerij de Betuwe, die onlangs is gelanceerd. Op deze site staan verder veel steunbetuigingen voor het park. Kijk hier:  www.streeckerijdebetuwe.nl