Kersenpap

Kersenpap
Bereidingstijd 30-60 minuten – Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 80 gr bloem
  • 80 à 100 gr suiker
  • 1 liter volle melk
  • 1 theelepel kaneel of stukje pijpkaneel
  • 500 gr kersen
  • snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Meng de bloem glad met ½ dl melk.

Stap 2: Breng de rest van de melk aan de kook met de suiker en een snufje zout en al roerend binden met de aangemengde bloem. De pap nog 3 minuten zachtjes laten doorkoken, goed roeren. Haal de pan van het vuur.

Stap 3: Was de kersen. Ontdoe de kersen van de stelen en ontpit de kersen.

Stap 4: Breng de kersen in een laagje water aan de kook, voeg de kaneel toe en eventueel nog wat suiker. Laat 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het kaneelstokje en roer het geheel door de bloempap.

Stap 5: Het geheel even aan de kook brengen en goed blijven roeren. Dan overgieten in een schaal en af laten koelen.

Deze recepten zijn afkomstig uit het receptenboek Betuwse Beloften.
Meer weten? Kijk op www.betuwsebeloften.nl