China Cherry Festival

China Cherry Festival 2020

Vanwege het grote succes van de Betuwse Open Kersendagen én de vele Chinese toeristen die de boomgaard bezoeken, organiseren we dit jaar voor het eerst het China Cherry Festival. Het evenement is vergelijkbaar met de de Betuwse Open Kersendagen en vindt plaats op dinsdag 7 juli van 10.15 tot 18.00 uur. Het China Cherry Festival staat in het teken van Chinese toeristen, maar uiteraard is iedereen welkom om een kijkje te nemen. De toegang tot het terrein is gratis. 

Voor een aantal activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Hiervoor kun je muntjes kopen. Het eten, drinken en het kopen van de kersen gaat ook met munten. Deze munten kunnen gekocht worden bij de betreffende verkooppunten op het terrein. Hele munten kosten €2,50 per stuk en halve munten €1,25. De munten kunnen worden betaald met contant geld of met de pin. Op de markt wordt niet gewerkt met munten. Daar wordt alleen contant geld geaccepteerd.

Muziekfeest & Chinese dans

Diverse artiesten en Chinese dansgroepen zorgen tijdens deze twee dagen voor muzikale gezelligheid en vermaak. De artiesten voor het China Cherry Festival 2020 zijn nog niet bekend.

Programma

Het programma voor dinsdag 7 juli is bekend. Naast muziek en dans zijn er namelijk ook een aantal leuke activiteiten georganiseerd, waaronder twee keer een bingo. Gedurende de hele dag is zelf kersen plukken mogelijk en worden er wedstrijden kersenpitspugen gehouden. Bekijk het gehele programma hier.

Markt

Er is een Oud-Hollandse markt met kraampjes waar je fruit- en natuurgerelateerde producten kunt kopen en waar oude ambachten worden gedemonstreerd. Het eten, drinken en het kopen van de kersen gaat met munten. Op de markt wordt echter niet gewerkt met munten. Daar kan alleen contant betaald worden.

Locatie

Het China Cherry Festival vindt plaats bij boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.  Je vindt de boomgaard ter hoogte van kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. Vanaf rijksweg A15: afslag 31 Wadenoijen.

Betuwse Open Kersendagen
Open kersendagen Markt